Zielono w kuchni

Dziś wpis zainspirowany dniem ziemi. Krótki ale mam nadzieję, że kogoś zachęci do zasadzenia czegoś lub wykorzystania ostatniej marchewki i innych warzyw, które często zalegają w lodówce po jednej sztuce.

Moje ostatnie postanowienie brzmiało: wykorzystywać więcej świeżych ziół. Pojechałam zatem do sklepu, kupiłam doniczki i nasionka i oto efekt po 2/3 tygodniach od zasadzenia!

A co do resztek, to nie zawsze trzeba czekać aż się popsują, świetnym pomysłem na ich wykorzystanie jest leczo lub zapiekanka! Nawet jeśli mamy jedna marchewkę, trochę ziemniaków czy brokuła, a może znajdzie się też jakieś inne warzywo, wrzucenie ich do naczynia żaroodpornego i zalanie sosem z przyprawionego jajka i mąki z odrobiną sera, to świetne rozwiązanie na obiad! I wyczyszczenie lodówki.

Zatem w duchu dnia ziemi, sadźmy  i nie marnujmy!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s