Babeczki kiwi

Uwielbiam cytrusy, same czy w deserze, nie ma znaczenia. Dlatego dzisiejsza propozycja to babeczki kiwi. Śmieszne i dość śmiałe połączenie, ale wyszło pysznie! Babeczki okazały się lekkie i bardzo słoneczne 🙂 Eksperymenty w kuchni czasem się opłacają!

A co jest potrzebne? (na 6 sztuk)

1

1 szklanka mąki

1/2 szklanki cukru

1/4 szklanki oleju

1/3 szklanki mleka

niepełna łyżeczka proszku do pieczenia

2 kiwi

1 jajko

Najpierw obieramy i kroimy kiwi w duże kostki, tak żeby się nierozciapały w naszych babeczkach, bo wtedy nam nie wyrosną.

2

Potem łączymy suche z suchymi a mokre z mokrymi.

Do suchych dolewamy mokre, mieszamy i dodajemy kiwi, łączymy łyżką i znów delikatnie żeby się nie zrobiło pure kiwi w muffinkach.

5

Przekładamy do papilotek i pieczemy w temp 200 stopni przez 15-20 minut.  Wyciągamy i delektujemy się słońcem na podniebieniu.

ZAB_6278

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s